عمليـات احـداث كارخانه دي ام تي به منظور تأميـن ماده اوليه واحد پلي استر كارخانه پلي اكريل با ظرفيت اسمي 60،000 تن درسال تحت ليسانس شركت هولز آلمان درسال 1368 شروع و در دي ماه 1371 توسط رياست محترم جمهوري وقت رسماً افتتاح گرديد . و از آن زمان تاكنون با استفاده از پارازايلين توليدي در مجتمع پتروشيمي اصفهان و تبديل آن به محصول دي.ام.تي، كارخانه پلي اكريل ايران را از واردات دي.ام.تي از خارج از كشور بي نياز كرده است. بدنبال اصلاحات چندي كه از ابتداي راه اندازي در فرآيند كارخانه صورت گرفت ظرفيت توليد كارخانه سال به سال افزايش يافت. افزايش توليد مازاد بر نياز پلي اكريل و هم چنين وابستگي مطلق ميزان توليد دي.ام.تي بـه ميـزان تقـاضاي كارخانه پلي اكريل، شركت را برآن داشت كه احداث واحد جامد ساز دي.ام.تي را در دستور كار خود قرار دهد.
با اجراي طرح و افتتاح واحد جامد ساز درسال 1376 به دست وزير محترم وقت صنايع، امكان صادرات محصول دي.ام.تي به خارج از كشور فراهم گرديد و از آن سال تاكنون اين شركت همواره در زمره صادركنندگان نمونه كشور قرار گرفته است.
در سال 1383 طرح افزایش ظرفیت کارخانه از 60000 تن به 90000 تن در سال که مطالعات آن از سالهای قبل آغاز شده بود توسط شرکت SKChemicals اجرا و نهایی گردید.
در راستای سیاست تنوع محصول و توسعه بازار روی محصولات پائین دستی DMT تحقیقات لازم انجام و در سال 1390 پروژه تولید محصول DOTP به بهره برداری رسید.
فرآیند تولید دی اکتیل ترفتالات به صـورت BATCH بـوده و در مرحلـه اول دو ماده 2 – اتیل هگزانول و دی ام تی در حضور کاتالیست تترا ایزو پروپیل تیتانات (TIPT ) واکنش جابجایی استریفیکاسیون انجام داده و تبدیل به DOTPمی گردد . پس از اتمـام واکنـش وجداسازی متانول و دو اتیل هگزانول اضافی، در نهایت DOTP خام با استفاده از عمل فیلتراسیون ، خالص سازی می گردد. این محصول عمدتاً به عنوان پلاستی سایزر در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد . از این محصول در صنایع PVC جهت تولید وسایلی نظیر لوازم پزشکی، اسباب بازی و لوازم آشپزخانه چرم مصنوعی و … استفاده می شود.