مقدمه و تاریخچه شرکت

     اتكاء اقتصادي ايران به درآمد نفت و وابستگي عميق به درآمدهاي ناشي از فروش و صادرات نفت خام اثرات نامطلوبي بر روي ساختار اقتصادي كشور ميگذارد، لذا در پي رهنمودهاي بنيانگذار جمهوري اسلامي حضرت امام خميني (ره) مبني بر رهايي از وابستگي و رسيدن به خود كفايي سرمايه گذاري هاي گستــرده اي در بخــش صنايــع  پايين دستي كه با ارزش افزوده همراه است آغاز گرديد. در اين راستا يكي از حلقه هاي مفقوده زنجيره نفت تا توليد پلي استر مورد نياز محصولات نساجي كشور، كارخـانه توليــد مواد اوليه الياف مصنوعي (دي.ام.تي) بود كه با توكل به خداوند متعال و تلاش خستگي ناپذير كارگران و متخصصين اين مرز و بوم به ثمر رسيد.

بطور کلي اهداف و دستاوردهاي احداث كارخانه دي ام تي را مي توان در نكات زير خلاصه نمود :   

 

رفع وابستگي

و تامين مواد اوليه كاخانجات نساجي كشور و استفاده بهتر و مطلوب تر از ذخائر نفتي

بهره گيري

از ارزش افزوده محصولات پايين دستي صرفه جوئي ارزي سالانه به ميزان 30 تا 35 ميليون دلار

ايجاد اشتغال

براي حدود 300 نفر بطور مستقيم

خود كفايي

در زمينه توليد الياف مصنوعي كه از پيچيده ترين تكنولوژي هاي صنعتي است

آموزش

و انتقال تكنولوژي از طريق خريد دانش فني و برگزاري دوره هاي آموزشي جهت كارشناسان شركت و افزايش درآمد ملي كشور از طريق بالا بردن ارزش افزوده منابع زير زميني

 

تاریخچه شرکت تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی 

    عمليـات احـداث كارخانه دي ام تي به منظور تأميـن ماده اوليه واحد پلي استر كارخانه پلي اكريل با ظرفيت اسمي 60،000 تن درسال تحت ليسانس شركت هولز آلمان درسال 1368 شروع و در دي ماه 1371 توسط رياست محترم جمهوري وقت رسماً افتتاح گرديد . و از آن زمان تاكنون با استفاده از پارازايلين توليدي در مجتمع پتروشيمي  اصفهان و تبديل آن به محصول دي.ام.تي، كارخانه پلي اكريل ايران را از واردات دي.ام.تي از خارج از كشور بي نياز كرده است. بدنبال اصلاحات چندي كه از ابتداي راه اندازي  در فرآيند كارخانه صورت گرفت ظرفيت توليد كارخانه سال به سال افزايش يافت.
     افزايش توليد مازاد بر نياز پلي اكريل و هم چنين وابستگي مطلق ميزان توليد دي.ام.تي بـه ميـزان تقـاضاي كارخانه پلي اكريل، شركت را برآن داشت كه احداث واحد جامد ساز دي.ام.تي را در دستور كار خود قرار دهد.

     با اجراي طرح و افتتاح واحد جامد ساز درسال 1376 به دست وزير محترم وقت صنايع، امكان صادرات محصول دي.ام.تي به خارج از كشور فراهم گرديد و از آن سال تاكنون اين شركت همواره در زمره صادركنندگان نمونه كشور قرار گرفته است.

    در سال 1383 طرح افزایش ظرفیت کارخانه از 60000 تن به 90000  تن در سال که مطالعات آن از سالهای قبل آغاز شده بود توسط شرکت SKChemicals اجرا و نهایی گردید.

   در راستای سیاست تنوع محصول و توسعه بازار روی محصولات پائین دستی DMT تحقیقات لازم انجام و در سال 1390 پروژه تولید محصول DOTP به بهره برداری رسید.

TOP